Ομάδες έκφρασης

χρωματιστά χέρια παιδιώνΥπηρεσίες Κοινωνικοποίησης, δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης

• Παιγνιοθεραπεία – Θεατρικό παιχνίδι
• Μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά από τριών ετών
• Κατασκευές με ύφασμα, κάλτσες, πολυμερικό πηλό, χαρτόνι κλπ.
• Ζωγραφική
• Δημιουργία - συγγραφή σεναρίου - γύρισμα ταινίας μικρού μήκους
• Θεατρικές ομάδες για μαθητές ειδικής αγωγής

Share

Θεατρικό παιχνίδι

“Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι το παιδί παράγει, δημιουργεί, ανακαλύπτει και εκφράζεται”.

χαμογελαστή φατσούλα ανάμεσα σε κουρτίνες  Το θεατρικό παιχνίδι συνιστά μία εναλλακτική εκπαιδευτική προσέγγιση στη διδασκαλία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ή χωρίς εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν παιχνίδι, φαντασία, τέχνη, κίνηση, και δραματοποίηση.

  Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένας τρόπος να επικοινωνίας και έκφρασης του συναισθήματος. Συμβάλλει στην ενεργοποίηση του παιδιού, την απελευθέρωση της φαντασίας του, την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής του έκφρασης και της κοινωνικοποίησης.

Στο κέντρο μας λειτουργούν ομάδες θεατρικού παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες υπό την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών – δασκάλων.

Share

Μουσικοκινητική Aγωγή

“ Όπως όλες οι τέχνες έτσι και η μουσική, αλλά και η συνύπαρξη μαζί τους, μπορεί να γίνει ο κοινός κώδικας επικοινωνίας ενός μεγάλου με ένα παιδί. Έτσι λοιπόν μπορούμε έμμεσα, αβίαστα, μέσα απ’ το παιχνίδι να τους προσφέρουμε χαρά και κυρίως τις πρώτες τους μουσικές γνώσεις”.


σκίτσο με παιδιά που παίζουν μουσική  Μιλώντας για Μουσικοκινητική Αγωγή αναφερόμαστε στο συνδυασµό της Μουσικής με την Κίνηση. Πρόκειται για µια ολοκληρωµένη αγωγή που απευθύνεται στο παιδί θεωρώντας αυτό ως ένα σύνολο σωµατικό, πνευµατικό, ψυχικό.
  Με τη μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά,  μέσα απ’ τη γνωριμία με τα κρουστά όργανα, το ομαδικό παίξιμο, τον αυτοσχεδιασμό, το τραγούδι, μαθαίνουν τις βασικές αρχές της μουσικής και αποκτούν τα κατάλληλα ερεθίσματα για την καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους μέσα απ’ την τέχνη. Εξοικειώνονται με την μουσική γραφή και ανάγνωση, καλλιεργούν την ακουστική και ρυθμική τους αντίληψη και αναπτύσσουν την δημιουργικότητά τους μέσα απ’ το παιχνίδι.


Στο κέντρο μας λειτουργούν ομάδες Mουσικοκινητικής Aγωγής για ηλικίες από 3 ετών υπό την καθοδήγηση έμπειρων μουσικών.

Share

Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης

σκίτσο με παιδία και φόντο ουράνιο τόξο  Για όλα τα παιδιά που θέλουν να δημιουργήσουν, να κατασκευάσουν με πρωτότυπα υλικά, να γίνουν μικροί καλλιτέχνες και να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από τα χρώματα, τον πηλό, το ύφασμα, το χαρτόνι, την τσόχα, τις πέτρες από την παραλία, τα ανακυκλώσιμα υλικά, τις χάντρες, τα άδεια βαζάκια του γλυκού της μαμάς και ότι άλλο χωράει ο νους σας!

Share